onsdag 23. mai 2012

Hjemme fortsatt...

Har ikke hørt noe mer fra helsestasjonen. Helsesøster skulle komme i forrige uke, men fikk da tilbakemelding at ho va syk. Ja sykdom kan man ikke gjøre noe med.....men har fortsatt ikke hørt noe, nu e det e jo ei uke sia. Spurte ho som ringte om kæm som skal ta opplæring med barnehagen - og jo, det e helsesøster, men kun ho som har fått tildelt Celine....og det e altså ho som e syk.

Nu har æ pleiepenger til 3 juni. Så får vi jo se når det eventuelt blir opplæring. Også må jo Celine få en gradvis tilvenning til den nye situasjonen i barnehagen. Ho e jo veldig vant at det e  bare vi som e med ho nu - så det blir nok en overgang...

Ho har vært en gang borte fra mæ etter ho fikk diabetes diagnosen. På besøk hos venninna si igår, hadde med sæ blodsukkerapparat og juice i tilfelle lavt. Først ville ho ikke at æ skulle dra, litt utrygg kanskje....men ho ble der i flere timer. Hadde kosa sæ, dem ringte når ho skulle spise kveldsmat der - og da kom mamma flyganes med insulin :) Så fint at man har noen som ikke e redd for diabetes, det går faktisk veldig bra på dagtid - og Celine e flink å si fra hvis ho e sulten eller slapp. Det gjør ho i alle fall her hjemme, ho e litt sjenert så e spent på om ho sier fra andre steder åsså når ikke vi e tilstede. Det va orntlig artig å se kor fornøyd ho va etter besøket helt uten mamma! Selv om ho pleide å være alene borte før, så e det litt spesielt nu. E veldig spent på den dagen ho skal i barnehagen igjen.... Vi håper det snart blir en ordning på det.

Idag har ikke frøkna vært over 3 på målingan. Ho spise brød og frukt, men ikke i store mengder. Nu har ho nylig spist ei skive brød og drukket et glass med o`boy - så får vi se om det hjelpe litt på. Når ho spise så lite så har ho nok behov for å spise hver 3.time, før det blir for lavt. Enkelt å få til!!! Når man ikke e sulten og e opptatt av lek. Jaja, har nu prøvd å vise ho blodsukkerkurven idag, og den for en dag der ho lå helt fint hele dagen mellom 4 og 10. Ho sa bare "oiii" når ho så dagens målinger som va helt nede på kurven. Prøvde å forklare ho at magen trenge litt mer mat, og når ho kommer over 4 så vil ho klare å leke mye mer uten å bli slapp. Vet nu ikke om ho bryr sæ om det, men presse ikke mat på ho, og gnæg ikke om det for at ho ikke skal bli lei matprat. Så prøver å være forsiktig med ka æ sier og korsn æ gjør det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar