fredag 11. mai 2012

Godt å se at tilbudet blir bedre for diabetikere :)Ny diabetes-app

DiabetesGuard for smarttelefoner er nå ute på markedet. Applikasjonen skal kunne gi økt trygghet i hverdagen for deg og dine pårørende.
Annette Skeie Jakobsen fikk Smartprisen 2011. Her sammen med Jan Inge Tungesvik (t.v) fra KS og Barth Tholens, redaktør i Sykepleien.   Foto: SmartCare
DiabetesGuard er en skreddersydd programvare til smarttelefoner, som er koblet opp mot en 24-timers døgnbemannet overvåkingstjeneste. Dersom personen med diabetes får føling, og ikke slår av tidsalarmen, vil pårørende bli varslet.
Applikasjonen er utstyrt med både tids-, SOS- og aktivitetsalarm, alarmfunksjoner som er tilpasset alle tenkelige situasjoner.

Mottok pris

Initiativtaker og eier av SmartCare AS, Annette Skeie Jakobsen, mottok nylig Smartprisen 2011 for denne applikasjonsidéen.
– Vi ønsker å bidra til å gi personer med diabetes trygghet i hverdagen, og vi ser også at dette kan gi en stor helsegevinst, sier Skeie Jakobsen til fædrelandsvennen.no
Hun og 25 samarbeidspartnere ble tildelt prisen som deles ut av Sykepleien, Spekter og KS for nyskapning og utvikling av gode ideer blant sykepleiere.

Vil ut til verden

Gründeren sier til Fædrelandsvennen at de har jobbet på spreng med å få de siste detaljene på plass før norgeslanseringen i mai 2012, og at SmartCare AS vil satse på å kunne tilby DiabetesGuard utenfor landegrensene også.
– På sikt ønsker vi at den skal kobles opp mot nødnummeret, men jeg tror ikke 113 ønsker å være med i en oppstartsfase. DiabetesGuard kan varsle pårørende i hele verden, men de må ha norsk telefonnummer, sier Skeie Jakobsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar