mandag 25. juni 2012

ÅÅÅh...HØYT blodsukker....!

Det skal ikke være lett, nei :( Det va jo en voldsom opptur igår når opplæringa i barnehagen va i boks. Så har ho lagt på 15 og over fra igår kveld - i natt, og våkna i morres på 15,3. Har gitt ho novo rapid flere ganger, men det går liksom ikke ned....

Vi skulle i barnehagen på grilling idag. For det første ble det litt stress for å nå og komme oss avgårde til timen hos legen. Så va det til barnehagen. Målte ho der, og da va blodsukkeret 17,1. Tenkte det kunne være fordi ho har gleda sæ sånn og fordi vi hadde stressa en del. .Men det går ikke ned, og æ vet liksom ikke ka æ skal tørre å gi ho av hurtigvirkende insulin plutselig....Fra ingenting til ka???  Må bare legge til at ho ikke har spist unormalt mye og heller ikke noe søtt . Det e bare uforståelig.... Kanskje ho bynn å bli syk? Klagde på ondt i halsen en stund, men det gikk over etter litt.
Ikke kan man merke no unormalt på ho heller når ho e høyt, ikke voldsom tørste, ikke spring ho på do, og e aktiv og ganske som vanlig.

Man blir rett og slett gal i hodet av å tenke på den her hersens diabetesen - blodsukker sånn, analysere og gruble over koffor - har ho spist noe nytt? Har ho feber? Osv osv.... Kan det være insulin som e gammel? Tror æ må bytte ut de vi har, men mener jo at dem ikke har vært over en måned i bruk. Tenker æ prøver å bytte, dersom det ikke går ned i løpet av ettermiddagen/kvelden. Katti kan ho ligge å vake på rundt 6-7 og bare ha det greit liksom??? Nei, så enkelt skal det nok ikke være- Det e bare utrolig kor sliten man blir av å huske målinger, notere ned verdier, klokkeslett, ka ho spiser....osv...huske å levere resepter, huske, huske, huske, og for all del ikke glemme!! Sukk!

Celine va fornøyd etter å ha vært i barnehagen :) Ungan der ble så glade for å se ho, dem kom bort en etter en og spurte om ho ville leke. Ho va sjenert og ville sitte på fanget, æ måtte bli med ho rundt og se og være med ho...men etter en halvtimes tid va ho varm i trøya  og satt sæ ned og lekte med vennan sine. Så artig å se - ho treng jo barnehagen, og være med andre unga...ikke bare hjemme å styre alene med mamma`n sin - selv om det kan være greit av og til.

Blodsukkeret va høyt i tre dager, va sikker på at nu hadde bukspyttkjertelen sagt takk for sæ. Litt sørgmodig tanke dèt da....Vi har jo vært nødt å gi ho hurtigvirkende insulin de dagan. Men altså etter de høye dagan, e det tilbake til "unormalen" igjen, eller ka æ skal kalle det....hehe! Det ligge en del lavt. Men også en del midt på treet, altså rundt 7 og under 10 - noe som e strålanes, uten hurtigvirkende insulin. Ho spise annenhver time, banan, pære, is, spagetti, brød, yoghurt....og vi har målt rimelig ofte for å følge med ka som skjer - og verdiane e bare gullegode :)

Barnehagen en tur i morra, ho nekter og vil IKKE bynn...men vi MÅ jo - både vi og ho har godt av å starte på hverdagen igjen. Så skal få være der litt, kanskje æ blir der med ho - må også få levert en haug med utstyr og medisiner til barnehagen, og få ordna klart skjema til registreringer og informasjon om Celine sin diabetes. I tillegg har nok barnehagen noen skjemaer vi må skrive under på. Æ e spent, og tenker med litt skrekkblanda fryd på å starte på han igjen. Håper det går knirkefritt!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar