mandag 4. juni 2012

Enda en måned hjemme med gullet....

Ja, vet ikke om andre har vært hjemme med pleiepenger så lenge som mæ.....men æ vet at hadde det blitt organisert opplæring til barnehagen tidligere så hadde æ vært i jobb. I alle fall i redusert jobb.

Føler at æ har mista noe av livet mitt........... æ klare ikke nåt lenger, og kan ikke jobbe, kan ikke reise, kan ikke være med på frivillig arbeide i den grad æ gjorde før. Føler mæ mer som en byrde nu - fordi æ ikke har overskudd til noe anna. Men ungen min e viktigst - æ kan ikke gå rundt å ha dårlig samvittighet - æ har ikke bedt om at ho skulle få diabetes.

At det va så mye arbeid med diabates tror æ ingen vet før man faktisk har den i hus! Æ har gått sykepleien og har lært anatomi og fysiologi, og kan injeksjons teknikk og andre prosedyrer - uten problem. Kan om senkomplikasjoner, og vet viktigheten med  god ernæring. Vet også symptomer på høyt og lavt blodsukker og tiltak som skal gjøres i forbindelse med det. MEN det som va nytt for mæ, va at det ikke e noe som stemmer egentlig....fordi blodsukkeret svinger som det sjøl vil. At man må jobbe SÅ hardt og må være så mye våken på natt for å passe på at ungen har det bra, at det e så VONDT å vekke ungen for å gi ho mat fordi man ønsker ho skulle få sove som alle andre på natta....At man e konstant trøtt og at man egentlig gir blaffen i sæ sjøl etterhvert... At man må regne ut karbohydrater til måltider før en gir insulin....at det e noe som kalles spenningsblodsukker, rekyleffekten osv....Ja det finns til og med hunder " dia alert dog" som kan lukte høyt og lavt blodsukker, korsn som helst hund kan læres opp til det....og at det finne utallige hjelpemidler der ute for å gjøre hverdagen enklere for en diabetiker. Masse nye blodsukker apparater, insulinpumpe med tilleggsutstyr osv.... Ja, det e mye å lære og alt kan man ikke ha i hodet.

Æ e heldigvis superinteressert i å lære mest mulig - og følge med. Æ vil jo at ungen min skal få det beste, og få et liv der diabetes ikke har hovedfokus - at den egentlig bare e der i bakgrunnen, og at ho tross alt, har et strålanes fint liv..

Det e en 24 timers jobb, det kan æ love dåkker! Tar ikke helgefri, ei heller ferie...det e hele tia nye utfordringer....så om æ ikke e på jobben 7,5 timer per dag, så jobber æ faktisk 24/7 her hjemme!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar