onsdag 25. april 2012

Lavt til natta....ikke no gøy!

Det ska visst bli en vane at man e TRØTT. I forgårs natt hadde ho 3,1 midt på natta. Det e så fælt å vekke en liten kropp som e så trøtt, så trøtt - og ikke vil ha noe å spise/drikke. Fikk tilslutt overtalt ho til å spise litt frukt mer eller mindre i søvne. Mor sjøl klarte ikke å sove godt den natta...
I går kveld tenkte æ at inatt skal vi sikre at blodsukkeret e ok natta gjennom så vi får sove bedre. Bls 9,7 klokka 21.30. Jippy, tenkte vi. Bls kl 00.30 3,0. Neeeeei,! Det va den nattesøvnen :(  Æ ordna klart mandarin og pære på et fat. Prøvde å vekke ungen. Og prøvde og prøvde... Skulle nu ikke ha hverken drikke eller frukt. Men brødskive :) Spiste en brødskive, og pappa holdt sæ våken for å måle utover natta. Til morran lav igjen. Koffor i all verden går blodsukkeret så raskt ned? Ho spise jo omtrent det samme hele tida og vi gir jo kun 0,5 i.e insulin før 3 brødskiver. Tenker det kan være Levemir, langtidsvirkende insulin som må reduseres? Skal ringe barnelegen å høre om det kan være en idè.

Prata med barnehagen idag. Dem e klar for opplæring, så fint! Og i morra har dem lyst å komme på besøk hjem til Celine - noe Celine gleder sæ masse til! :)

Ringte så helsestasjonen. Ho æ snakka med visste svært lite om det her. Ikke journalført at barneavdelinga har tatt kontakt. Noen e sykemeldt og noen har ferie, så det e vanskelig med å gi opplæring. Fikk tilbakemelding litt senere at dem ikke følte dem hadde kompetanse nok til å gi opplæring til barnehagen. Æ skal ta kontakt med sykehuset og spørre om dem kan ta opplæringa. Så får vi se når det evt måtte bli...
2 kommentarer:

 1. Jeg fikk til slutt en helsesøster til å komme på skolen. Det var ikke vellykket. De har ikke kompetansen. Ble sagt mye rart og det meste passet med diabetes 2. Jeg tok opplæring med skole og SFO selv, men det er helt klart bedre med noen proffe. Ikke gøy å være lav om natten. Hun er sikkert helt inne i hvetebrødsdagene. Man må sikkert minke på kveldsdosen. Ring Hammerfest og spør. Husker Yngvil nesten ikke trengte noe insulin det året hvetebrødsdagene varte. Vanskelig å spise og drikke om natten. :( tenker på dere <3 Hilsen Hilde, Jan Erik og Yngvil.

  SvarSlett
 2. ho e' jo i remisjonsfasen..
  sånn var det ofte med våre jenter, man setter insulin, så slippper kroppen litt mer en forrige dag..og så har man det gåanes.
  Vi bruker også levemir som langtids. den er jo egentlig et 24t insulin, men hos barn har den best effekt om den deles opp i 2x12t. Det fine med det insulinet er at det ikke øker eller minsker effekten ettersom timene går (vi brukte insulatard i begynnelsen og det er en himmel i forskjell)
  En ting som har hatt veldig god effekt hos oss er havregrøt som kveldsmåltid. Havregrøten gir en jevn og langsom stigning som varer i mange timer..og har blitt en god "venn" på dager(og netter) som det du beskriver :)

  SvarSlett